Mașinile Google Street View revin, în aprilie, în România, pentru a actualiza imaginile a peste 25.000 de kilometri de drumuri, a anunțat Google România, într-un comunicat de presă transmis, joi, Agerpres.
„Mașinile Google Street View se întorc în România primăvara aceasta. În următoarele luni, ele vor vizita zeci de localități din toată țara, cu scopul de a actualiza imaginile Street View pentru peste 25.000 de kilometri de drumuri. Preluarea de imagini 360 de grade Street View în România începe pe 1 aprilie. Mașinile Google Street View vor traversa localități din întreaga țară, de la orașe mari, precum București, Timișoara, Sibiu sau Ploiești, până la orașe mai mici, precum Brad, Onești, Sulina sau Turda”, se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, serviciul Street View este disponibil în România începând din anul 2010, când au fost publicate pe Google Maps primele imagini din cele mai importante orașe.
Ulterior, în 2012, s-a realizat acoperirea Street View la nivelul întregii țări, fiind preluate imagini de pe 40.000 de kilometri de drumuri, din 39 de orașe și sute de obiective turistice.
Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, cum ar fi: Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal, fluviul Dunărea sau Delta Dunării.
Citește și: Google Maps a schimbat modul în care ne deplasăm. Totul a început într-un dormitor din Sydney, Australia
În 2023, în parteneriat cu Asociația Tășuleasa Social, au fost fotografiați aproape 900 de kilometri de Via Transilvanica, pentru ca frumusețile acestui traseu să poată fi explorate virtual prin intermediul imaginilor Street View, pe Google Maps. Via Transilvanica este un traseu de mare distanță care începe în Bucovina, din Putna, traversează Transilvania și se termină la Drobeta-Turnu Severin, pe malul Dunării. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2024, transmite Agerpres.
Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps, disponibil și în Google Earth (în browser sau aplicațiile mobile).
În prezent, Google Maps este disponibil în peste 250 de țări și teritorii, inclusiv în Arctica și Antarctica. În ultimii ani, evoluția Google Maps este strâns legată de cea a Gemini, platforma AI a Google și, la ora actuală, oferă sugestii utilizatorilor privind lucruri de făcut și locuri de vizitat doar printr-o interogare naturală.
Conform datelor centralizate de Google, sunt parcurși, în fiecare zi, 20 de miliarde de kilometri, la nivel global, cu ajutorul navigației Google Maps, comparativ cu un miliard de kilometri, în urmă cu cinci ani.
De asemenea, 250 de milioane de afaceri și locuri sunt prezente în aplicația Google Maps, în creștere față de 150 de milioane, în 2015, în timp ce 20 de milioane de kilometri de drumuri sunt acoperite cu imagini Street View.
În același timp, 500 de milioane de utilizatori contribuie activ la Google Maps, prin recenzii, fotografii, ratinguri și informații despre trafic, iar două miliarde de oameni folosesc acest sistem în fiecare lună, dublu față de acum cinci ani.