VIDEO Microsoft a folosit AI generativ pentru un spot publicitar și nimeni nu a realizat asta

Laptop cu sigla Microsoft
Imagine generată cu DeepAI

Microsoft a dezvăluit recent că a creat un spot publicitar de un minut pentru produsele sale Surface Pro și Surface Laptop folosind inteligența artificială generativă. Iar elementul surpriză: reclama a fost lansată pe YouTube în urmă cu aproape trei luni, iar nimeni nu a observat utilizarea tehnologiilor AI, potrivit TheVerge.

Cum a fost folosit AI-ul în producția reclamei

Spotul publicitar, care a fost publicat pe 30 ianuarie, nu este complet realizat din conținut generat de AI. Într-un articol publicat pe blogul Microsoft Design, Jay Tan, managerul de comunicare al echipei de design, a recunoscut că „ocazional, halucinațiile AI apăreau”, ceea ce înseamnă că echipa a trebuit să corecteze unele dintre ieșirile AI și să le integreze cu filmări reale.

Deciziile cheie în alegerea cadrelor AI-generated

„Când am decis care dintre cadrele din spot să fie generate de AI, echipa a stabilit că orice mișcare complicată, cum ar fi prim-planuri cu mâini care tastează pe tastaturi, trebuia să fie filmată live”, spune Tan. „Cadrele care implicau tăieturi rapide sau mișcări limitate erau însă ideale pentru co-creație cu instrumente AI generative”.

Detalii despre procesul de creație

Microsoft nu a specificat exact care dintre cadrele din reclamă au fost generate de AI, însă Tan a detaliat procesul. Inițial, instrumentele AI au fost folosite pentru a genera „un script captivant, storyboard-uri și un pitch deck”.

Echipa Microsoft a utilizat o combinație de prompturi scrise și imagini de exemplu pentru a face un chatbot să genereze texte care să poată fi introduse în generatoare de imagini.

Aceste imagini au fost ulterior îmbunătățite, editate pentru a corecta halucinațiile și alte erori și apoi folosite în generatoarele video, cum ar fi Hailuo sau Kling. Acestea sunt singurele instrumente AI menționate de Tan, fără a se specifica exact ce chatboți și generatoare de imagini au fost folosite.

Economii semnificative de timp și costuri

„Probabil am trecut prin mii de prompturi diferite, îmbunătățind treptat ieșirile până am obținut ceea ce ne-am dorit. Nu există un singur prompt care să fie perfect din prima”, spune directorul de creație Cisco McCarthy. „Este vorba de perseverență”.

Deși procesul poate părea mai laborios decât ar fi fost de așteptat, designerul vizual Brian Townsend estimează că echipa „probabil a economisit 90% din timpul și costurile care ar fi fost necesare în mod normal”.

AI ca instrument creativ, nu un înlocuitor

Acest proces reflectă comentariile recente ale șefului de design al Microsoft, Jon Friedman, care a declarat pentru colegul meu Tom Warren că AI va deveni un instrument în plus în arsenalul creatorilor, mai degrabă decât să îi înlocuiască complet. Așa cum o spune Friedman, „brusc, jobul designerului devine acela de a edita”.

AI care trece neobservat de public

Deși videoclipul este online de aproape trei luni, nu există semne că cineva ar fi observat utilizarea AI până acum. Spotul a acumulat puțin peste 40.000 de vizualizări pe YouTube în momentul redactării acestui articol, iar niciunul dintre comentariile principale nu speculează că video-ul ar fi fost realizat folosind AI.

Cum AI-ul reușește să se camufleze în reclamă

Acum, știind că AI a fost implicat, este destul de ușor să ghicim unde, cadrele cu note de întâlniri care clar nu au fost scrise de mână, un borcan Mason suspect de mare, strălucirea caracteristică a AI-ului, dar fără să știm la ce să ne uităm, este clar că mulți spectatori nu au observat diferențele.

Tăieturile rapide din spot ajută la ascunderea imperfecțiunilor generate de AI, dar sugerează că, în mâini bune, instrumentele AI sunt suficient de puternice pentru a rămâne neobservate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...