Antreprenor român, activ în Silicon Valley, despre legislația digitală a UE: Am sentimente amestecate. Ca antreprenor ai multe bariere, este neclară, dar totuși sunt protejați consumatorul și piețele de monopoluri sau oligopoluri

Sursa foto: luca de polo / Panthermedia / Profimedia

Daniel Ilinca, fondatorul companiei Softbinator Technologies și antreprenor cu activități în Silicon Valley din SUA, a declarat că legislația digitală a UE pune multe bariere în dezvoltarea de lucruri de către antreprenori, nu este clară, dar totuși protejează consumatorii și piețele.

Întrebat, într-un interviu pentru Economedia, dacă legislația în domeniul digital din UE e prea multă și prea rigidă sau e necesară pentru a proteja cetățenii, el a răspuns, vorbind mai întâi despre antreprenori: „Aici am mixed feelings, ca să zic așa. Pe de o parte, dacă gândesc cu capul de antreprenor, clar, e foarte complicat și cumva ai foarte multe bariere ca să dezvolți lucruri și trebuie să te gândești la foarte multe lucruri și așa mai departe și să fii compliant cu tot felul de lucruri cu care nici măcar nu poți să fii compliant, că nu există o legislație clară de a fi compliant, pentru că nu sunt implementate corect.”

Totuși, aceste legi oferă protecție pentru cetățeni și piețe. „Pe de altă parte, dacă te gândești, da, pentru antreprenori e greu, e complicat, pentru startup-uri e greu, e complicat, dar te gândești apoi la modul în care totuși e protejat consumatorul, sunt protejate piețele față de, nu știu, monopol, oligopol și așa mai departe. Sunt destul de multe reglementări. Nu poate [o entitate] să-ți vândă datele într-un anumit fel și așa mai departe. Sunt unele reglementări care sunt interesante”, a adăugat Ilinca.

Antreprenorul crede că aceste multe reglementări ar trebui să fie mai clare. „Este și problema pe care o are România cu sistemul birocratic, fiscal, legal tot timpul. Dacă întrebi cinci consultanți fiscali pe o temă, s-ar putea să primești hai, nu cinci răspunsuri diferite, dar trei răspunsuri s-ar putea să le primești, foarte bine argumentate toate”, a adăugat fondatorul Softbinator Technologies, care a concluzionat că în mod clar reglementările nu încurajează inovația.

„Asta-i de fapt problema. Pe de altă parte, încurajează mersul bun al vieții. De asta spun că am mixed feelings”, a spus, în final, Ilinca.

Citește și: Magnatul francez al tehnologiei Xavier Niel avertizează: Europa va fi redusă la un continent „abandonat”, „cel mai frumos loc din lume pentru muzee”, dacă va rămâne în urmă în cursa globală pentru AI / Reglementările excesive pot frâna dezvoltarea

  • Adrian Popa este jurnalist în grupul G4Media, coordonator la publicațiile TechRider, Economedia, G4Food și Pets&Cats. Are 19 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat în piețele financiare și tehnologie. Pe lângă aceste domenii, mai scrie despre business, macroeconomie și apărare. Înainte de a ajunge la G4Media, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro, Gandul.info și Go4it.ro. A mai lucrat la Evenimentul Zilei, Forbes România, Cotidianul și Banii Noștri. Adrian are o pasiune aparte pentru tehnologie și este interesat de efectele pe care aceasta le are asupra societății. Printre hobbyurile lui se numără lectura, istoria, ecologia, universurile SF și fitnessul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...