Tesla are probleme serioase în China: Vânzările s-au prăbușit cu 30% în mai / Experți: Adoptarea de către Musk a ideologiilor de extremă dreapta, sancționată și de chinezi

tesla
sursa foto: Pixabay

Poziția pe piață a Tesla în China, a doua cea mai mare piață și principalul centru de producție al companiei, se confruntă cu provocări semnificative, reflectând dificultățile observate în SUA și Europa. Vânzările companiei în China au înregistrat o scădere substanțială de 30% în luna mai, față de anul trecut, transmite Futurism.

Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro

- articolul continuă mai jos -

Această scădere este atribuită în mare parte apariției unor oferte extrem de competitive și mai accesibile din partea producătorilor chinezi de vehicule electrice, precum BYD și Xiaomi.

Experții sugerează că adoptarea extrem de dăunătoare a ideologiilor de extremă dreapta de către Elon Musk a avut, de asemenea, un impact negativ asupra atractivității mărcii la nivel global, inclusiv în China.

Deși un consultant al oficialilor chinezi a menționat, pentru WSJ, că „Tesla rămâne importantă pentru China”, acesta a subliniat că „pentru autorități, sprijinirea companiilor locale rămâne mai importantă”.

Michael Dunne, fost director executiv al General Motors, a opinat că Musk „probabil se apropie mai mult de apusul carierei sale în China decât de răsărit”, făcând o paralelă cu dificultățile întâmpinate de giganții americani din domeniul tehnologiei, precum Motorola și Apple, care au fost în cele din urmă depășiți de inovațiile și reglementările locale.

Citește și: Elon Musk, pus de chatbot-ul său Grok în fruntea listei celor mai mari zece propagatori ai propagandei rusești pe Twitter

Consumatorii consideră din ce în ce mai mult că mașinile Tesla sunt „lipsite de inspirație și învechite”, neavând „caracteristicile revoluționare” care le-au diferențiat odată, după cum a observat Qian Yang, care și-a schimbat Tesla Model 3 cu un Xiaomi SU7 EV.

Obstacolele de reglementare au complicat și mai mult operațiunile Tesla, Beijingul neacordând încă aprobarea completă pentru software-ul său Full Self-Driving (FSD), oferind concurenților chinezi o oportunitate de a recupera terenul pierdut. În ciuda acestui fapt, Tesla ar fi implementat software-ul, ceea ce ar fi iritat oficialii chinezi.

Pe lângă aceste probleme, Musk ar fi abandonat planurile pentru un nou model de mașină adaptat consumatorilor chinezi, acordând prioritate reducerii costurilor. Acest lucru vine pe fondul îngrijorărilor legate de „conducerea absentă” a lui Musk și de recenta sa implicare în înființarea unui nou partid politic american, care a neliniștit investitorii.

Bill Russo, CEO al Automobility, a rezumat situația, afirmând: „A făcut aceeași greșeală pe care au făcut-o toți producătorii auto străini – a subestimat capacitatea Chinei de a-i depăși în materie de inovare”.

Chiar și robotul umanoid Optimus al Tesla, foarte așteptat, se confruntă cu o concurență acerbă în China, în ciuda faptului că mai sunt ani buni până la lansarea pe piață.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...