Alternativă la Visa și Mastercard: Cinci bănci belgiene se alătură Inițiativei Europene de Plăți pentru a extinde în Europa portofelul digital Wero

portofelul digital wero pe un smartphone
Sursa foto: Wero

Cinci bănci belgiene – Argenta, Bank Van Breda, Beobank, Crelan și vdk bank – au anunțat luni că se alătură Inițiativei Europene de Plăți (EPI) și vor oferi clienților lor posibilitatea să utilizeze de anul viitor portofelul digital Wero al EPI, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro

- articolul continuă mai jos -

EPI a fost înființată de băncile europene pentru a stopa dominația Visa și Mastercard, acesta fiind cel mai recent indiciu că regiunea caută să se desprindă de două dintre cele mai valoroase firme financiare din lume.

În trecut, EPI a fost afectată de faptul că unele bănci au părăsit rețeaua sa.

„Prin integrarea Wero în oferta noastră din 2026, vom asigura clienților noștri – antreprenori și liber profesioniști – un mod sigur, rapid și intuitiv de a-și gestiona plățile, care este pe deplin aliniat cu necesitățile lor zilnice”, a afirmat directorul general al Bank Van Breda, Dirk Wouters.

Extinderea Wero în Europa

Wero se extinde acum în cea mai mare parte a Europei Occidentale. Susținut de 16 procesatori de plăți și bănci importante, inclusiv BNP Paribas SA, Deutsche Bank AG și Worldline SA, în cele din urmă platforma va permite, de exemplu, unui client german să plătească instant o notă de plată la un hotel din Franța, folosind propriul cont bancar în loc de Visa sau Mastercard.

Conform EPI, portofelul digital Wero, lansat anul trecut, are deja 40 de milioane de utilizatori înregistrați în țări precum Belgia, Franța și Germania.

Serviciile Wero urmează să fie disponibile atât prin propria aplicație, cât și prin platformele băncilor participante la proiect.

Visa și Mastercard, înființate de bănci în anii ’50 – ’60 ca o alternativă la numerar, au procesat anul trecut 14.800 de miliarde de dolari și, respectiv, aproximativ 9.000 de miliarde de dolari, obținând comisioane din gestionarea tranzacțiilor.

Conform datelor Boston Consulting Group, veniturile din plăți au înregistrat o rată anuală de creștere de 8,3% în perioada 2017 – 2022, astfel încât veniturile ajung la 1.600 de miliarde de dolari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...