Beijingul lansează o reformă educațională bazată pe inteligența artificială pentru a impulsiona inovația

copii in interiorul unei sali de clasa cu steagul chinei pe perete
Photo by kimmi jun on Pexels

China va integra aplicații de inteligență artificială (IA) în procesul de predare, în manuale și în curricula școlară, în cadrul unei reforme educaționale, conform unui document oficial consultat de Reuters.

Măsura vizează elevii și cadrele didactice din învățământul primar, secundar și superior, într-un context în care a doua cea mai mare economie a lumii dorește să impulsioneze inovația și să găsească noi surse de creștere economică.

Promovarea inteligenței artificiale ar ajuta la „dezvoltarea abilităților fundamentale ale profesorilor și elevilor” și la formarea „competitivității de bază a talentelor inovative”, a spus Ministerul Educației.

Pentru elevi, aceste abilități fundamentale includ gândirea independentă, rezolvarea problemelor, comunicarea și cooperarea, conform unui comunicat publicat pe site-ul oficial.

Utilizarea inteligenței artificiale ar conduce, de asemenea, la crearea unor săli de clasă mai inovatoare și provocatoare.

Această inițiativă vine după ce universitățile chineze au lansat cursuri de IA și au extins numărul de locuri pentru înscriere, după ce startup-ul DeepSeek a atras atenția globală în ianuarie, prin lansarea unui model de limbaj mare competitiv, mai ieftin de dezvoltat decât modelele americane.

În aceeași lună, China a prezentat primul său plan național de acțiune pentru a deveni o „națiune educațională puternică” până în 2035, având ca scop valorificarea eficiențelor inovative pentru atingerea acestui obiectiv.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...