VIDEO Momentul când un MiG-29 ucrainean doboară o dronă rusă Shahed, filmat de pilot din carlingă

un avion mig-29 ucrainean decoleaza
Sursa foto: Wikimedia Commons / Charles Vaughn

Un videoclip publicat pe Facebook de Comandamentul Aerian de Vest al Ucrainei îl surprinde pe pilotul ucrainean cu indicativul „Denfix”, la bordul unui avion MiG-29, doborând cu succes o dronă rusă Shahed în plină zi, transmite Kyiv Post.

Denfix a menționat că „este mai ușor să detectezi și să distrugi dronele în timpul zilei”, deoarece poți vedea mai clar ținta prin sistemele avionului.

„După explozie, m-am bucurat că am făcut o faptă bună și că am reușit să văd cu ochii mei o dronă inamică distrusă, care nu a ajuns la țintă și nu a distrus nimic pe pământul nostru natal”, a mai spus pilotul.

Forțele Aeriene transmit că acest pilot a doborât peste 24 de rachete de croazieră și drone rusești.

Într-un interviu anterior, Denfix a subliniat utilizarea tot mai frecventă de către Rusia a dronelor de atac îmbunătățite în atacurile nocturne. Versiunile mai noi de Shahed vin cu senzori care detectează amenințările din jur. Aceștia fac ca drona să se ridice la o altitudine mai mare sau să își mărească brusc viteza în încercarea de a scăpa. Dacă aceste măsuri funcționează în cazul dronelor de vânătoare, acestea nu sunt eficiente împotriva rachetelor aer-aer de mare viteză.

Piloții ucraineni precum Denfix atacă, de asemenea, pozițiile rusești cu bombe ghidate cu precizie în misiuni de mare risc în apropierea liniei frontului, confruntându-se cu amenințări din partea avioanelor rusești și a sistemelor de apărare aeriană.

Forțele Aeriene au distribuit, de asemenea, un interviu cu un pilot de F-16 care a lăudat aeronava, despre care a spus că are o rată de succes a interceptării de peste 80%. Cu toate acestea, pilotul F-16 a recunoscut incapacitatea lor de a ajunge la bombardierele rusești care lansează bombe ghidate din spațiul aerian rus.

El a subliniat necesitatea critică de a dispune de mai multe sisteme occidentale de apărare aeriană și de capacități de război electronic pentru a contracara aceste amenințări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...