FBI închide unul dintre cele mai mari site-uri de piraterie pentru Nintendo Switch

Nintendo ar putea colecta, monitoriza și înregistra conversațiile din GameChat-ul Switch 2
Photo by Erik Mclean on Pexels

Biroul Federal de Investigații (FBI) a confiscat unul dintre cele mai cunoscute site-uri dedicate pirateriei jocurilor pentru Nintendo Switch. Platforma Nsw2u, care găzduia ilegal sute de fișiere ROM cu jocuri pentru consolă, a fost închisă în urma unei operațiuni comune cu autoritățile olandeze, anunță Kotaku, una dintre cele mai cunoscute publicații dedicate jurnalismului de gaming.

Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro

- articolul continuă mai jos -

Accesarea site-ului redirecționează acum către un mesaj oficial emis de FBI, care confirmă sechestrul digital al domeniului. Operațiunea a implicat Fiscal Information and Investigation Service (FIOD), agenția fiscală olandeză specializată în combaterea infracțiunilor economico-financiare. Mandatul de confiscare a fost emis de o instanță federală din statul american Georgia.

Nintendo își protejează agresiv ecosistemul digital

Măsura vine pe fondul intensificării acțiunilor anti-piraterie din partea companiei japoneze, mai ales după lansarea consolei Switch 2, luna trecută. Noile dispozitive vin cu o supraveghere digitală sporită, iar folosirea de accesorii neoficiale, precum cartușul MIG Switch, capabil să ruleze jocuri provenite atât din surse legale, cât și ilegale, poate duce la blocarea permanentă a consolei de la accesul online. Nintendo nu face distincție între tipurile de conținut, considerând încălcarea condițiilor de utilizare suficientă pentru sancționare.

Cartușele MIG, considerate un vector de distribuție pentru jocuri piratate, au devenit o țintă prioritară pentru departamentele de securitate digitală ale companiei. Odată detectate, consola respectivă este marcată și exclusă definitiv din ecosistemul online Nintendo.

Precedente dure: cazul Gary Bowser

În 2020, autoritățile americane au arestat celebrul pirat Gary Bowser, implicat într-o rețea internațională de vânzare de dispozitive de hacking pentru Switch. Deși a fost eliberat anticipat pentru bună purtare, Bowser este obligat să plătească despăgubiri substanțiale către Nintendo, estimate la milioane de dolari. El a declarat ulterior că procesul său a fost intenționat folosit ca exemplu disuasiv pentru alți pirați.

Nintendo și-a declarat în repetate rânduri angajamentul de a proteja proprietatea intelectuală, dar și integritatea experienței de joc oferite utilizatorilor săi. Acțiunea recentă a FBI arată că eforturile companiei se bucură de sprijinul autorităților federale, iar toleranța față de piraterie continuă să scadă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...