Meta blochează transmisiunile live pe Instagram pentru adolescenții sub 16 ani

aplicatia instagram pe un smartphone
Sursa foto: Ascannio / Alamy / Profimedia

Adolescenții sub 16 ani nu vor putea utiliza funcția Live a aplicației decât dacă au permisiunea părinților, relatează The Guardian.

Meta își extinde măsurile de siguranță pentru adolescenți pe Instagram prin blocarea transmisiunilor live, în timp ce compania de social media își extinde măsurile de protecție pentru sub 18 ani la platformele Facebook și Messenger.

Tinerilor sub 16 ani le va fi interzisă utilizarea funcției Live a Instagram, cu excepția cazului în care au permisiunea părinților. De asemenea, ei vor avea nevoie de permisiunea părinților pentru a dezactiva o funcție care estompează imaginile care conțin nuditate suspectă în mesajele lor directe.

Modificările au fost anunțate odată cu extinderea sistemului de conturi pentru adolescenți al Instagram la Facebook și Messenger. Conturile pentru adolescenți au fost introduse anul trecut și au plasat în mod implicit persoanele sub 18 ani într-o setare care le oferă părinților posibilitatea de a stabili limite de timp zilnice pentru utilizarea aplicației, de a bloca utilizarea Instagram de către adolescenți la anumite ore și de a vedea conturile cu care copilul lor schimbă mesaje.

Conturile Facebook și Messenger pentru adolescenți vor fi lansate inițial în SUA, Regatul Unit, Australia și Canada. La fel ca în cazul conturilor Instagram, utilizatorii sub 16 ani vor avea nevoie de permisiunea părinților pentru a modifica setările, în timp ce persoanele de 16 și 17 ani cărora li s-au introdus noile caracteristici vor putea să le modifice independent.

Meta a declarat că conturile Instagram pentru adolescenți au fost utilizate de 54 de milioane de persoane sub 18 ani din întreaga lume, mai mult de 90% dintre cei cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani menținând restricțiile implicite.

NSPCC, o organizație caritabilă importantă pentru protecția copilului, a declarat că salută extinderea măsurilor la Facebook și Messenger, dar a declarat că Meta trebuie să facă mai multe eforturi pentru a preveni apariția materialelor dăunătoare pe platformele sale.

„Pentru ca aceste schimbări să fie cu adevărat eficiente, ele trebuie să fie combinate cu măsuri proactive, astfel încât conținutul periculos să nu prolifereze pe Instagram, Facebook și Messenger în primul rând”, a declarat Matthew Sowemimo, șeful asociat al politicii pentru siguranța copiilor online la NSPCC.

Anunțul a fost făcut în timp ce Regatul Unit pune în aplicare Legea privind siguranța online. Începând cu luna martie, fiecare site și aplicație care intră sub incidența legislației, care acoperă peste 100.000 de servicii, de la Facebook, Google și X la Reddit și OnlyFans, trebuie să ia măsuri pentru a opri apariția conținutului ilegal, cum ar fi abuzul sexual asupra copiilor, frauda și materialele teroriste, sau să îl retragă dacă ajunge online.

Actul conține, de asemenea, dispoziții privind protecția copiilor împotriva daunelor și impune platformelor tehnologice să protejeze tinerii sub 18 ani de materiale dăunătoare, cum ar fi conținutul legat de sinucidere și automutilare.

Rapoartele de săptămâna trecută conform cărora legea ar putea fi atenuată ca parte a unui acord comercial între Regatul Unit și SUA au fost întâmpinate cu proteste din partea grupurilor pentru siguranța copiilor, care au afirmat că orice compromis ar fi o „cedare îngrozitoare” care ar fi respinsă de alegători.

Vorbind în momentul în care au fost lansate restricțiile Instagram, președintele de atunci al Meta pentru afaceri globale, Nick Clegg, a declarat că scopul a fost de a „schimba balanța în favoarea părinților” atunci când a venit vorba de utilizarea controlului parental. Anunțul a venit la câteva zile după ce Clegg a declarat că părinții au tendința de a nu utiliza măsurile de siguranță pentru copii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...