OpenAI descoperă tot mai multe grupuri chineze care folosesc ChatGPT în scopuri maliţioase

OpenAI se răzgândește și declară că organizația sa non-profit va păstra controlul asupra firmei
OpenAI logo” by ishmael n. daro is licensed under CC BY 2.0

OpenAI a semnalat joi, într-un raport, o creştere a numărului de grupuri din China care folosesc tehnologia sa de inteligenţă artificială în operaţiuni ascunse. Deşi amploarea şi tacticile acestor grupuri s-au diversificat, operaţiunile detectate au rămas în general de mică amploare şi au vizat audienţe limitate, a explicat startup-ul din San Francisco, citat de Reuters, transmite News.ro.

Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro

- articolul continuă mai jos -

De la lansarea ChatGPT la sfârşitul anului 2022, au apărut îngrijorări legate de potenţialele consecinţe ale tehnologiei generative AI, care poate produce rapid şi uşor texte, imagini şi conţinut audio de calitate umană. OpenAI publică regulat rapoarte despre activităţile maliţioase detectate pe platforma sa, inclusiv crearea şi testarea de malware sau generarea de conţinut fals pentru site-uri şi reţele sociale.

Printre cazurile semnalate, OpenAI a blocat conturi de ChatGPT care generau postări pe teme politice şi geopolitice relevante pentru China: critici la adresa unui joc video centrat pe Taiwan, acuzaţii false împotriva unui activist pakistanez şi conţinut legat de închiderea agenţiei USAID.

De asemenea, unele postări criticau tarifele vamale impuse de fostul preşedinte american Donald Trump, cu mesaje de genul: ”Tarifele fac ca bunurile importate să fie incredibil de scumpe, dar guvernul aruncă bani pe ajutor extern. Cine mai poate suporta asta?”.

În alt exemplu, actori cibernetici din China au folosit AI pentru diverse etape ale operaţiunilor lor, inclusiv cercetare open-source, modificarea scripturilor, configurarea sistemelor şi dezvoltarea de instrumente pentru atacuri cu forţă brută asupra parolelor sau automatizarea postărilor pe reţelele sociale.

Un alt tip de activitate a vizat generarea de conţinut polarizat pe reţelele sociale, inclusiv imagini de profil create cu AI, pentru a alimenta dezbateri controversate din politica internă a SUA, sprijinind ambele tabere.

Ministerul chinez de Externe nu a răspuns imediat solicitării Reuters pentru comentarii.

Între timp, OpenAI a consolidat poziţia sa de una dintre cele mai valoroase companii private din lume, după ce a anunţat o rundă de finanţare de 40 de miliarde de dolari, care evaluează compania la 300 de miliarde de dolari.

  • TechRider este o redacție dinamică, specializată în știri și analize despre tehnologie, gadgeturi și inovații. Echipa sa de jurnaliști pasionați oferă conținut relevant și actualizat, acoperind subiecte de la inteligența artificială la recenzii de produse, într-un stil accesibil și captivant pentru publicul român.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...