Stellantis a anunţat luni că va investi 103 milioane de euro la facilitatea sa Szentgotthard din Ungaria pentru a produce din 2026 module cu acţionare electrică (EDM), care vor ajuta producătorul auto să-şi extindă portofoliul de vehicule electrice (EV), transmite Reuters, transmite Agerpres.
Este a treia investiţie a Stellantis într-o facilitate de producţie EDM, după cele de la Tremery-Metz, în Franţa, şi Kokomo, Indiana, în Statele Unite.
În plus, Stellantis va majora anul acesta producţia următoarei generaţii de transmisii electrificate cu dublu ambreiaj (eDCT) pentru maşini hibride şi vehicule hibride plug-in la facilitatea sa din complexul Mirafiori, în Italia.
Investiţiile vor ajuta al treilea producător auto mondial să se apropie de obiectivul de a vinde în Europa doar maşini electrice pe baterii până în 2030. În următorul deceniu, compania va investi 50 miliarde de dolari în eforturile de electrificare.
Extinderea uzinei din Szentgotthard, unde acum se produc motoare cu combustie internă pentru vehiculele Stellantis, va include asamblarea şi testarea de module cu acţionare electrică 3-in-1.
Stellantis a fost înfiinţat în 2021, în urma fuziunii dintre grupul francez PSA şi cel italiano-american Fiat Chrysler, şi regrupează sub aceeaşi umbrelă mărci precum Fiat, PSA, Chrysler, Jeep, Citroen şi Alfa Romeo
Stellantis a prezentat în octombrie noul Citroen e-C3, un vehicul electric low-cost, cu un preţ de pornire de 23.300 de euro (24.540 dolari), menit să concureze cu modelele electrice accesibile ale firmele auto din China.
Vehiculele electrice (EV) sunt mult mai scumpe decât cele alimentate cu motoare cu combustie internă, iar producătorii auto europeni vor să lanseze modele mai ieftine, încurajaţi de subvenţiile guvernamentale.
Maşinile electrice de oraş din Europa costă în medie aproximativ 30.000 euro. Citroen e-C3 va concura cu Dacia Spring, care este asamblat în China.
Prima pagină Articole Stellantis investeşte 103 milioane de euro în Ungaria / Grupul deține mărcile auto Fiat, PSA, Chrysler, Jeep, Citroen şi Alfa Romeo
Citește si...
Patru companii de încărcare a vehiculelor electrice se aliază pentru a forma cea mai mare rețea din Europa, cu 1.700 de stații și 11.000 de puncte de încărcare
Patru dintre cele mai mari companii de încărcare a vehiculelor electrice din Europa au anunțat că se aliază…
Clasamentul celor mai fiabile mărci de automobile din 2024, condus de mărcile Toyota / Audi, penultimul loc în top
Fiabilitatea automobilelor produse la nivel mondial este în scădere, iar problemele care apar în primii doi ani de…
Guvernul Japoniei avertizează cu privire la „impactul însemnat” al taxelor vamale impuse de Trump și ia în calcul măsuri de retorsiune
Guvernul japonez a avertizat joi cu privire la „impactul însemnat” al ofensivei vamale a preşedintelui american Donald Trump…