AROBS Transilvania Software, companie antreprenorială de tehnologie listată la Bursa de Valori București, anunță preluarea integrală a SVT Electronics, o companie românească specializată în dezvoltarea de soluții complete de management și analiză a datelor tahograf, transmite News.ro.
„AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), companie antreprenorială de tehnologie listată la Bursa de Valori București, anunță preluarea integrală a SVT Electronics, o companie românească specializată în dezvoltarea de soluții complete de management și analiză a datelor tahograf”, anunță compania.
Fondată în 2006 de cinci antreprenori români, SVT Electronics are peste 20 de specialiști care dezvoltă și produc soluții electronice avansate utilizate în industria transporturilor. Compania furnizează soluții integrate pentru gestionarea datelor tahografului digital, esențiale pentru companiile active în sectoarele de transport și logistică. Pe lângă soluțiile pentru gestionarea datelor tahograf, compania furnizează soluții telematice pentru monitorizarea flotelor.
„Într-o lume în care mobilitatea și eficiența sunt esențiale, integrarea SVT Electronics în Grupul AROBS ne permite să ne extindem oferta de soluții inovatoare complexe pentru management de flotă, transport și logistică. Această achiziție marchează un nou pas în direcția noastră strategică de a investi în soluții tehnologice avansate, cu scopul de a ne accelera creșterea pe piața de telematics în Europa. Credem că expertiza SVT Electronics în dezvoltarea de echipamente de colectare a datelor tahograf, precum și platforma lor digitală de analiză a acestora, vor aduce valoare semnificativă ecosistemului AROBS. Prin această tranzacție, ne reafirmăm angajamentul de a investi în soluții tehnologice de impact, adaptate cerințelor unei piețe de monitorizare și management de flotă în continuă evoluție și să continuăm să sprijinim digitalizarea și eficientizarea flotelor care deservesc industriile de transport și logistică”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO AROBS.
Portofoliul SVT Electronics include Tacho2Safe și Tacho5Safe, dispozitive pentru descărcarea manuală a datelor din tahograf, TachoSafe Remote Download (RDU) pentru descărcarea automată la distanță a datelor, precum și TachoSafe Web, o platformă digitală pentru analiza datelor tahograf, raportare și conformitate cu legislația europeană. Până în prezent, pe piață au fost introduse peste 120.000 de dispozitive de descărcare manuală și offline TachoSafe, precum și mai mult de 19.000 de dispozitive de descărcare de la distanță care împreună cu platforma TachoSafe Web, bazată pe tehnologia SaaS, gestionează lunar datele a peste 19.000 de vehicule și 23.000 de carduri de șofer.
„Alăturarea noastră grupului AROBS deschide noi perspective pentru produsele și serviciile noastre, oferind clienților acces la soluții integrate în domeniul transportului și logisticii. Privim această tranzacție ca pe un nou pas strategic, care ne permite să răspundem mai bine cerințelor în continuă schimbare ale pieței și să oferim o valoare adăugată mai mare clienților noștri, prin expertiza și resursele combinate ale ambelor companii. Conectarea cunoștințelor și experienței noastre cu cele ale specialiștilor AROBS, precum și extinderea piețelor noastre comune, ne permite să generăm și să valorificăm sinergii multiple”, a declarat Tibor Sajgó, CEO al SVT Electronics.
Produsele SVT Electronics sunt utilizate pe scară largă în Europa, cu o rețea de distribuție care acoperă 80% din țările din UE, dar și pe alte piețe non-UE, oferind o interfață intuitivă și funcționalități avansate pentru monitorizarea timpilor de condus și odihnă, asigurarea conformității cu legislația și optimizarea managementului flotelor, alinierea la cerințele EU Mobility Package. Într-un context legislativ în continuă evoluție, care va impune inclusiv obligativitatea echipării vehiculelor utilitare ușoare cu tahografe începând de anul viitor, SVT Electronics alături de TrackGPS va oferi soluții complete pentru operatorii de transport care doresc să se adapteze noilor cerințe de conformitate și eficiență operațională.
„Parteneriatul cu SVT Electronics aduce beneficii suplimentare clienților noștri prin adăugarea de servicii esențiale pentru colectarea și interpretarea datelor tahograf, extinderea rețelei de service-uri partenere la nivel european și consolidarea competențelor în domeniul designului și producției de echipamente și senzori dedicați industriei IoT. Integrarea soluțiilor SVT, alături de cele mai recente dezvoltări în domeniul e-Transport, Rutare și Optimizare și serviciile automate de plată a taxelor de drum, face parte din strategia TrackGPS de a oferi managerilor de transport de mărfuri intern și internațional soluții pentru asigurarea conformității cu legislația în vigoare atât la nivel local, cât și la nivel european”, a declarat Ovidiu Bojan, director executiv, linia de business produse software, Management de Flotă.
În anul 2024, suita TachoSafe a generat venituri în valoare de aproximativ 11 milioane de lei și un profit net de 4,5 milioane de lei. Managementul SVT Electronics va continua să fie asigurat de echipa actuală. Rezultatele financiare ale SVT Electronics vor fi incluse în situațiile financiare consolidate ale AROBS odată cu finalizarea tranzacției, care este supusă îndeplinirii anumitor condiții și aprobării de către autoritățile de reglementare. Produsele Optimoo, SVTech și TSense, deținute anterior de SVT Electronics, nu vor face obiectul tranzacției și vor fi transferate către entități distincte până la data finalizării acesteia, urmând să fie gestionate independent.
Prin achiziționarea SVT Electronics, AROBS își consolidează poziția pe piața soluțiilor digitale dedicate managementului transportului și logisticii, accesând noi segmente de piață, crescând amprenta geografică în Europa și extinzându-și portofoliul de produse și servicii. AROBS este lider de piață în domeniul serviciilor de monitorizare și management de flotă în România. Serviciile sale sunt furnizate prin intermediul platformei digitale TrackGPS; astfel, în prezent, Divizia Telematics are peste 11.000 de clienți atât în Europa Centrală și de Est, cât și în Asia, pe care îi sprijină în eficientizarea operațiunilor și a consumului de carburant pentru peste 130.000 de vehicule.
Aceasta este prima tranzacție efectuată de AROBS după majorarea de capital finalizată în iulie 2024, prin care grupul a atras 28,7 milioane de euro pentru a susține strategia de creștere prin achiziții și expansiune internațională. În ceea ce privește achizițiile făcute pentru dezvoltarea diviziei de Telematics, este a 5-a realizată în perioada 2018-2025, după SasFleet România (2018), Skyshield Ungaria (2018), CDS GPS România și AROBS TrackGPS Moldova în 2023.
Din partea AROBS, tranzacția a fost facilitată de casa de avocatură Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu (RTPR) în calitate de consilier juridic și de TS Partners pentru due diligence financiar. Din partea SVT Electronics, tranzacția a fost facilitată de casa de avocatură Rădulescu & Mușoi.
AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu aproximativ 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America. Peste 11.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 11 locații din România și nouă din străinătate, iar peste 1.100 de specialiști ai companiei construiesc soluțiile viitorului în embedded – Automotive, Aerospațial, Maritim, Medical –, precum și Travel Technology, IoT, Clinical Trials, Fintech, Enterprise Solutions, Cybersecurity și Intelligent Automation.
SVT Electronics este un producător român de dispozitive electronice și soluții software pentru industria transporturilor și logisticii, cu un portofoliu diversificat care acoperă gestionarea și analiza datelor tahografice și soluții telematice pentru monitorizarea flotelor.
Produsele SVT Electronics includ Tacho2Safe și Tacho5Safe pentru descărcarea manuală a datelor tahografului digital, TachoSafe Remote Download (RDU) pentru descărcarea automată la distanță, TachoSafe Web, o platformă SaaS pentru analiza și raportarea datelor tahografice.