Instalatorii de sisteme Starlink din Canada, afectați de scăderea cererii și amenințări crescânde / Reprezentant firmă: Numărul instalațiilor a scăzut de la 5–10 pe săptămână la una pe lună

Sursa foto: Mariusz Burcz / Alamy / Profimedia

Instalatorii profesioniști de echipamente Starlink din Canada se confruntă cu reacții negative semnificative, ca urmare a creșterii sentimentului anti-Elon Musk și a deteriorării relațiilor comerciale dintre Canada și SUA, sub conducerea președintelui Trump, transmite publicația PCMag.

Nick Lavoie, de la Northern Internet Solutions, raportează că a trebuit să șteargă campaniile publicitare online „din cauza mesajelor nesfârșite de ură”, care îi acuzau afacerea că sprijină naziștii, după gestul controversat al lui Musk la inaugurarea lui Trump. Afacerea sa a înregistrat o prăbușire a instalațiilor „de la cinci până la zece pe săptămână, la una pe lună”, deși nu are nicio afiliere oficială cu SpaceX.

Alți instalatori se confruntă cu provocări similare. Alexey Pankratev, de la Ontario Starlink, confirmă scăderea vânzărilor și a numărului de clienți: „Ne-ar plăcea să avem acest internet, dar nu vrem să îl plătim pe tipul ăsta [Elon Musk]”.

Mark Baker, de la 1-833-STR-LINK, a descris vânzările din trimestrul de iarnă ca fiind „teribile”.

Tensiunile au escaladat atunci când premierul din Ontario, Doug Ford, a anulat un contract de 100 de milioane de dolari canadieni cu Starlink, ca represalii pentru tariful de 25% impus de Trump asupra bunurilor canadiene. Această decizie a afectat subcontractanții angajați să instaleze sistemele în zone izolate.

În ciuda reacțiilor adverse, instalatorii susțin că boicotarea Starlink afectează în cele din urmă consumatorii canadieni, în special în zonele rurale slab deservite. „Nu avem o companie canadiană care să poată oferi ceea ce poate oferi Starlink… Nu este fezabil” pentru clienți să treacă la alternative inferioare, spune Lavoie.

Între timp, guvernul din Quebec continuă să utilizeze Starlink pentru tribunalele îndepărtate, declarând că nu există „niciun echivalent alternativ satisfăcător”.

Situația reflectă tensiuni mai largi, deoarece Trump a lansat ideea de a revendica Canada ca al 51-lea stat american.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...