În timpul unui asalt asupra pozițiilor forțelor de apărare ucrainene, un soldat rus a încercat să ajungă pe linia frontului transportând o mină antitanc, relatează Militarnyi.
O înregistrare video a neutralizării sale a fost publicată de serviciul de presă al Brigăzii 66 Mecanizate Separate.
Rușii continuă să lanseze operațiuni intense de asalt asupra pozițiilor Brigăzii a 66-a din sectorul Lyman, folosind noi tactici în încercarea de a captura pozițiile ucrainene.
De data aceasta, invadatorii au decis să lanseze un asalt cu o mină antitanc TM-62, pe care intenționau probabil să o folosească pentru a arunca în aer adăposturile apărătorilor ucraineni.
În ciuda presiunii intense din partea rușilor, militarii ucraineni au reușit să elimine la timp soldatul rus care transporta mina, documentând astfel o nouă abordare a inamicului în încercarea de a captura poziții.
„Această tactică a inamicului are un avantaj semnificativ: acești „săpători” atrag foarte mult atenția operatorilor noștri de UAV-uri. Pentru că atunci când vezi un rus cu o mină, se creează o grabă extraordinară”, a scris serviciul de presă al brigăzii.
Trebuie remarcat faptul că utilizarea minelor antitanc pentru curățarea pozițiilor și distrugerea fortificațiilor este, de asemenea, folosită de Forțele de apărare ucrainene, în special atunci când inamicul refuză să se predea și se concentrează în adăposturi.
Cântărind 8-13 kilograme, minele antitanc TM-62 conțin între 7 și 11 kg de explozibil, în funcție de materialul exterior.
Militarnyi a raportat anterior că soldații Brigăzii 81 Aeromobile au publicat un videoclip în care eliminau inamici ruși din tranșee în regiunea Luhansk, după ce au folosit mine antitanc.
Datorită puterii sale și a unei cantități mari de explozibil, mina poate avea un succes ridicat în distrugerea unor astfel de fortificații.
În plus, minele sunt utilizate și cu sisteme terestre fără pilot. De exemplu, inginerii Brigăzii a 3-a de asalt au dezvoltat o dronă kamikaze care utilizează mine antitanc în loc de roți.
Potrivit reprezentantului brigăzii, această abordare permite nu numai să se utilizeze muniția disponibilă în condiții de luptă ca element mobil al armei, dar și să se compenseze lipsa roților tradiționale.