ByteDance, compania mamă a TikTok, ar fi în curs de dezvoltare a propriilor ochelari XR pentru a concura cu rivala Meta

Sursa foto: China exploration / Alamy / Profimedia

Potrivit zvonurilor, Meta lucrează la o pereche de ochelari XR (realitate mixtă), cu numele de cod Phoenix (anterior Puffin). Proiectul nu trebuie confundat cu Orion, care este proiectul de ochelari AR (realitate augmentată) al gigantului social media. Se pare că rivala ByteDance, compania care deține TikTok, a decis să urmeze pașii Meta și să creeze propriul dispozitiv XR, transmite Android Authority.

Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro

- articolul continuă mai jos -

Surse apropiate subiectului au declarat pentru The Information că ByteDance dezvoltă un dispozitiv de realitate mixtă ușor, care seamănă cu o pereche de ochelari de protecție. Acești ochelari vor fi conectați la un dispozitiv portabil care poate servi atât ca sursă de alimentare, cât și ca dispozitiv de calcul.

În plus, se pare că ByteDance lucrează la dezvoltarea unor cipuri specializate care vor reduce la minimum latența dintre ceea ce vede utilizatorul și mișcările sale fizice.

Progresele ByteDance și Meta

Se pare că ByteDance nu a finalizat încă designul și specificațiile. Cu toate acestea, raportul compară ochelarii ByteDance cu proiectul Phoenix al Meta. Ambele dispozitive sunt descrise ca având o dimensiune și o formă similară cu headset-ul Beyond de la Bigscreen.

Headsetul Beyond
Headsetul Beyond (Sursa foto: Bigscreen)

 

Beyond îl numește „cel mai mic set de căști VR din lume”, cel mai nou model cântărind doar 107 de grame.

Se pare că Pico, divizia de hardware pentru realitate mixtă a ByteDance, apelează la ajutorul furnizorilor chinezi pentru dezvoltare.

Raportul susține că divizia lucra anterior la un produs care ar putea rivaliza cu Vision Pro de la Apple, dar Pico a trecut la un dispozitiv ușor după ce Meta a început să lucreze la ochelari.

Diferența dintre realitatea augmentată și realitatea mixtă

Realitatea augmentată adaugă elemente digitale (imagini, sunete, informații) peste lumea reală, dar nu interacționează profund cu mediul. De exemplu, vezi un mobilier virtual într-o cameră prin telefon.

Realitatea mixtă combină lumea reală cu elemente digitale care pot interacționa în timp real cu obiectele fizice. Exemplu este o hologramă care „se sprijină” pe o masă reală și reacționează la mișcările utilizatorului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...