Bateriile solid-state au un avantaj distinct față de tehnologia utilizată în prezent de o mulțime de producători. Spre deosebire de celulele tradiționale, unde există un electrolit lichid, un electrolit solid este prezent în bateriile mai noi, introducând o serie de beneficii, relatează WCCF Tech.
Se pare că Samsung intenționează să utilizeze această tehnologie în acest an, cel mai recent raport afirmând că gama sa de ceasuri inteligente, inele inteligente și căști le va include, dar, în mod surprinzător, smartphone-urile companiei nu au făcut parte din listă.
Bateriile solid-state ar putea să nu ajungă la smartphone-urile Samsung, deoarece astfel de dispozitive sunt probabil explorate cu tehnologia siliciu-carbon.
O relatare în presa sud-coreeană, la Money Today, dezvăluie că divizia Samsung Electro-Mechanics va fi responsabilă de dezvoltarea bateriilor solid-state, obiectivul principal fiind acela de a aduce această schimbare incredibilă pe un nou Galaxy Ring în al patrulea trimestru al anului 2025. La scurt timp după aceea, producătorul coreean intenționează să aducă această tehnologie pe căștile sale wireless în trimestrul patru 2026, urmată de smartwatch-urile sale în 2027.
În ceea ce privește avantajele utilizării bateriilor solid-state în dispozitivele de consum, acestea oferă o densitate energetică mai mare, permițând celulelor să dețină o încărcătură mai mare, ceea ce le permite să dureze mai mult. În plus, aceste baterii sunt sigure până la punctul în care pot fi tăiate în diferite forme și prezintă un risc mai mic de incendiu. Acum, ajungând la întrebarea pe care majoritatea cititorilor au așteptat-o; de ce nu există nicio mențiune cu privire la sosirea bateriilor solid-state pentru smartphone-urile Samsung?
În primul rând, aceste celule sunt costisitoare de fabricat în comparație cu omologii lor pe litiu-ion, ceea ce ar putea fi motivul pentru care noul Galaxy Ring, care va avea deja o capacitate mai mică, ar fi tratat mai întâi cu o baterie solid-state. În plus, având în vedere că smartphone-urile necesită o capacitate semnificativ mai mare pentru a funcționa optim, raportul costurilor nu ar face tranziția o opțiune viabilă din punct de vedere financiar. De asemenea, Samsung lucrează la tehnologia siliciu-carbon pentru telefoanele sale, mai scrie presa sud-coreeană.
Bateriile siliciu-carbon au fost acceptate pe scară largă de concurenții chinezi ai gigantului coreean, oferindu-le libertatea de a introduce baterii cu capacități substanțial mai mari în dispozitive fără a compromite grosimea. Anterior, a circulat un zvon potrivit căruia, dacă Samsung ar trece la tehnologia siliciu-carbon, viitorul Galaxy S26 Ultra ar putea fi echipat cu o celulă masivă de 7.000 mAh. Cu toate acestea, este esențial să ne amintim că am auzit de aceste idei înainte, dar nimic nu s-a concretizat.