Meta lansează chatboții care îți scriu primii / Noua strategie pentru a menține utilizatorii conectați

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg., Credit foto: Image Press Agency, Image Press Agency / Alamy / Profimedia

Meta testează o nouă funcționalitate pentru chatboții săi AI care ar putea schimba modul în care interacționăm cu rețelele sociale. Este vorba despre mesaje inițiate de inteligența artificială, fără ca utilizatorii să le solicite, anunță TechCrunch.

Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro

- articolul continuă mai jos -

Meta colaborează cu compania Alignerr pentru a dezvolta chatboți AI personalizabili care pot trimite mesaje proactive pe platforme precum Messenger, WhatsApp și Instagram. Un exemplu concret: un chatbot pasionat de filme, „Maestrul Magiei Cinematografice”, îți poate scrie din senin întrebând dacă ai nevoie de recomandări pentru următoarea seară de film.

Acești chatboți vor putea relua conversații anterioare

Acești chatboți vor putea relua conversații anterioare și vor păstra informații despre utilizatori, dacă aceștia au interacționat cel puțin de cinci ori cu botul în decurs de 14 zile. În lipsa unui răspuns la primul mesaj de urmărire (follow-up), AI-ul nu va mai insista.

„Această funcționalitate permite explorarea mai profundă a subiectelor de interes și conversații mai relevante cu AI-ul în aplicațiile noastre”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta.

Astfel de interacțiuni pot veni cu riscuri

Funcția amintește de platforme precum Character.AI sau Replika, care permit chatboților să inițieze discuții în mod similar. Totuși, astfel de interacțiuni pot veni cu riscuri. Character.AI se confruntă cu un proces după ce unul dintre chatboții săi ar fi contribuit la moartea unui adolescent.

Meta spune că ia în considerare siguranța utilizatorilor și avertizează că răspunsurile AI pot fi „inexacte sau nepotrivite” și nu trebuie folosite pentru decizii importante. De asemenea, compania subliniază că AI-ul nu oferă sfaturi profesionale în domenii precum sănătatea sau finanțele.

Meta nu pare să impună limite clare de vârstă pentru utilizarea chatboților

Deși Meta nu pare să impună limite clare de vârstă pentru utilizarea chatboților, unele jurisdicții, precum Tennessee și Puerto Rico, au introdus restricții pentru adolescenți în interacțiunea cu AI.

Inițiativa se înscrie, oficial, în misiunea fondatorului Mark Zuckerberg de a combate „epidemia de singurătate”. În realitate însă, modelul de afaceri al Meta se bazează pe maximizarea timpului petrecut de utilizatori în aplicații — cu cât aceștia interacționează mai mult, cu atât cresc șansele de afișare a reclamelor.

Meta estimează că produsele sale AI vor aduce venituri de 2–3 miliarde de dolari în 2025

Potrivit unor documente judiciare făcute publice recent, Meta estimează că produsele sale AI vor aduce venituri de 2–3 miliarde de dolari în 2025 și până la 1,4 trilioane de dolari până în 2035, în mare parte prin parteneriate comerciale și licențierea modelelor sale LLaMA.

Meta nu a comentat deocamdată dacă noii chatboți vor include reclame, răspunsuri sponsorizate sau vor fi integrați în viitorul său univers virtual, Horizon. Ceea ce este clar însă e că urmează o nouă etapă în strategia gigantului tech de a transforma AI-ul într-o prezență constantă și activă în viața digitală a utilizatorilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...