VIDEO Un furnizor de cursuri de programare pentru elevi observă o reaprindere a interesului pentru imprimare 3D în România: „Este tehnologie veche, dacă stăm să ne gândim, dar s-a întâmplat ceva” / Posibilă influență a războiului din Ucraina

un copil invata sa foloseasca o imprimanta 3d
Sursa foto: Seventyfourimages | Dreamstime.com

Cele mai populare module la Punctul IT, furnizor de cursuri de programare pentru elevi cu vârste de 8–16 ani, sunt cele de robotică, urmate de cele de inteligență artificială și imprimare 3D. Creșterea interesului pentru modulul de pe locul trei i-a surprins pe oamenii din spatele proiectului.

„Și mai avem și partea de proiectare și imprimare 3D, care cumva este tehnologie veche, dacă stăm să ne gândim, dar s-a întâmplat ceva”, a declarat Robert Brezoaie, fondatorul firmei, într-un interviu acordat TechRider.

Potrivit lui, în urmă cu un an, oamenii au început să întrebe de imprimarea 3D. „Adică «ce fac modulele astea?» și zic «nu m-a întrebat nimeni până acum»”, a spus el, apoi a adăugat: „Dar a apărut ceva în mintea părinților.”

O posibilă teorie este aceea că tehnologia a fost readusă în prim-plan de războiul din Ucraina, unde imprimante 3D sunt folosite la scară largă pentru fabricarea de drone, bombe sau obiecte medicale necesare pe front. În multe dintre statele vecine, voluntarii participă la acest efort. De exemplu, „WildBees Poland” face parte dintr-o rețea globală de voluntari care folosesc imprimante 3D pentru a sprijini eforturile de război din Ucraina, potrivit Forbes.

Punctul IT oferă cursuri de programare folosind cele mai noi tehnologii și platforme, inclusiv Roblox, TikTok, roboței sau VR. În cazul roboțeilor, kitul cel mai popular este cel de Arduino, potrivit lui Robert Brezoaie.

Puteți urmări discuția despre imprimantele 3D începând cu momentul 12:05 din interviu:

  • Adrian Popa este jurnalist în grupul G4Media, coordonator la publicațiile TechRider, Economedia, G4Food și Pets&Cats. Are 19 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat în piețele financiare și tehnologie. Pe lângă aceste domenii, mai scrie despre business, macroeconomie și apărare. Înainte de a ajunge la G4Media, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro, Gândul.info și Go4it.ro. A mai lucrat la Evenimentul Zilei, Forbes România, Cotidianul și Banii Noștri. Adrian are o pasiune aparte pentru tehnologie și este interesat de efectele pe care aceasta le are asupra societății. Printre hobbyurile lui se numără lectura, istoria, ecologia, universurile SF și fitnessul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...