Trei giganți europeni ai apărării vor să ofere o alternativă la Starlink în câteva luni

satellite, moon, earth, planet, universe, the atmosphere, dark side, background, space travel, night sky, abstract, stars, space, celestial bodies, moonlight, astronomy, dark side of the moon, send, monitor, check, explore, satellite, satellite, satellite, satellite, satellite
Photo by PIRO4D on Pixabay

Puncte cheie:

  • Gigantul european al apărării Leonardo speră să prezinte o alianță prin satelit cu Airbus și Thales în câteva luni, a declarat directorul general al companiei pentru CNBC, în timp ce continentul caută alternative la Starlink de la Elon Musk.
  •  Vorbind la Roma miercuri, Roberto Cingolani de la Leonardo a susținut că în „situația de urgență” actuală, reglementările ar trebui să fie mai flexibile.
  •  Aceasta vine în timp ce unele țări europene reevaluează alternative la Starlink de la Space X, un serviciu de internet prin satelit care a jucat un rol cheie pentru Ucraina în războiul său cu Rusia.

Gigantul european de apărare Leonardo speră să prezinte o alianță prin satelit cu Airbus și Thales în câteva luni, a declarat CEO-ul companiei pentru CNBC, în timp ce continentul caută alternative la Starlink-ul lui Elon Musk anunță CNBC.

După luni de discuții, Roberto Cingolani de la Leonardo a declarat pentru CNBC: „În acest moment, lucrăm împreună și încercăm să aflăm dacă există o sinergie bună posibilă, dacă acest lucru este convenabil din punct de vedere al pieței și, desigur, dacă acest lucru este acceptabil din punct de vedere antitrust”.

Reuters a raportat la începutul acestei săptămâni că cele trei companii au discutat cu autoritățile europene de reglementare cu privire la o potențială înțelegere.

Vorbind la Roma miercuri, Cingolani a susținut că în „situații de urgență”, reglementările ar trebui să fie mai flexibile.

„Cel mai relevant [lucru] în acest moment este acela de a garanta descurajare și securitate, conținut global de securitate, mai mult decât cel mai bun preț pentru un tanc”, a spus el, adăugând că firmele au fost motivate să ajungă la o înțelegere și ar fi surprins să nu prezinte un plan de afaceri.

Referitor la cronologie, el a spus că nu vor fi ani, iar lunile vor fi „mai rezonabile”.

Discuțiile vin într-un moment critic pentru companiile europene de apărare, pe măsură ce Statele Unite exercită presiunea asupra continentului pentru a-și intensifica capacitățile.

Sosirea lui Donald Trump la Casa Albă a făcut Europa să realizeze că nu se poate baza pe SUA pentru apărare; luna trecută a anunțat un pachet de măsuri care ar putea elibera în cele din urmă aproximativ 800 de miliarde de euro în noi cheltuieli pentru apărare.

Unele țări europene reevaluează, de asemenea, alternative la Starlink al lui Musk Space X, un serviciu de internet prin satelit care a jucat un rol cheie pentru Ucraina în războiul său cu Rusia.

Italia a anunțat luna trecută că suspendă conversațiile cu Space X pentru un sistem de comunicații securizat pentru apărare. A venit după ce oficialii opoziției au criticat ideea unui parteneriat cu Musk în urma comentariilor sale controversate cu privire la Ucraina. Ministrul Apărării, Guido Crosetto, a spus că negocierile au fost suspendate, dar că Starlink ar putea fi o opțiune în viitor.

CEO-ul Leonardo a declarat pentru CNBC că o alianță europeană prin satelit nu a fost concepută pentru a-l provoca pe Musk, ci mai degrabă pentru a oferi o opțiune europeană.

Un monopol tehnologic „nu este bun pentru nimeni”, a adăugat el.

Total
0
Shares
2 comentarii
  1. Wow!! Ce tare! O singură nedumerire: cu ce vor lansa sutele de sateliți ? În 2024 Europa a avut 3 lansări de rachete ( 2 reușite) , fiind întrecută chiar și de Iran cu 4 lansări reușite.

  2. bai, dati-o dracului de treaba, cum adica alianta prin satelit? daca folositi AI ca sa aveti traducerea asta penibila, macar nu mai semnati gunoaiele astea cu nume de oameni, spuneti clar ca e articol scris de AI, ca rad si curcile de voi. eu atat am avut de spus, de aici va descurcati voi, pentru mine asta nu e site, e compilator de stiri tradus cu AI care aduce zero valoare, nu am niciun motiv sa intru la voi pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...