O misiune arheologică egipteană a descoperit rămăşiţele unor fortăreţe militare şi clădiri rezidenţiale pentru soldaţi datând din perioadele ptolemeică şi romană, în provincia Sinaiul de Nord, a anunţat sâmbătă Ministerul egiptean pentru Turism şi Antichităţi într-un comunicat de presă, relatează agenția de știri Xinhua, citată de Agerpres.
Potrivit comunicatului dat publicităţii de ministerul menţionat, descoperirile au fost făcute în situl istoric Tell Abu Seifa, un loc de importanţă strategică în Antichitate. Perioada ptolemeică din Egipt s-a întins din anul 332 î.Hr. până în anul 30 î.Hr., fiind urmată de epoca romană, care a durat până în anul 395 d.Hr.
Descoperirile oferă o nouă perspectivă asupra designului şi funcţiei fortificaţiilor militare din estul Egiptului în timpul celor două epoci, subliniind importanţa sitului Tell Abu Seifa ca centru militar şi industrial proeminent, se arată în acelaşi comunicat de presă.
Misiunea arheologică a descoperit, de asemenea, două porţi estice special concepute pentru castelele ptolemeice şi romane descoperite anterior, ceea ce ar contribui la o mai bună înţelegere a formelor pe care le aveau porţile defensive antice.
În plus, în apropierea intrărilor castelului au fost descoperite peste 500 de formaţiuni circulare din cărămizi de lut, care au fost probabil folosite pentru amenajarea unor spaţii în care erau plantaţi arbori în perioada ptolemeică, precizează acelaşi comunicat. Misiunea arheologică a scos la iveală, de asemenea, câteva case ce aveau menirea de a îi găzdui pe soldaţii din epoca romană.