Google intenționează să aducă Google Discover și pe desktop

Motor de căutare Google
Google. Credit foto: ASPhotohrapy / Pixabay

Google Discover a devenit deja un companion familiar, unul care oferă acces rapid și facil la articole personalizate și știri importante pe telefoanele inteligente. Pe Android, accesarea feed-ului se face simplu, glisezi spre ecranul din stânga (așa-numitul ecran „minus unu”), în timp ce utilizatorii de iOS îl pot accesa direct prin aplicația Google, relatează AndroidPolice.

Acum, se pare că acest feed este gata să se extindă și pe alte platforme. Raportările din 2023 indicau că Google intenționează să aducă Discover și pe desktop, iar evoluțiile recente sugerează că acest lucru ar putea deveni realitate foarte curând.

La scurt timp după ce gigantul tech a fost surprins lucrând la un nou redesign al Discover pentru Android — însoțit de link-uri scurte de tip search.app și share.google pentru partajarea articolelor direct din feed — a fost anunțat oficial planul de a extinde Discover și pe pagina principală Google.com pentru desktop.

Anunțul a fost făcut în cadrul evenimentului Search Central Live de la Madrid, conform celor relatate de Search Engine Roundtable, iar participanții au împărtășit această noutate pe rețelele sociale.

Deși momentan nu este clar când va fi disponibilă complet experiența Discover pe desktop, unii utilizatori au raportat deja că au primit acces la noul feed. Data viitoare când deschizi google.com, fii atent dacă apare în colțul din dreapta jos un mesaj care spune: „A new way to explore your interests” („Un nou mod de a-ți explora interesele”).

Dacă îl vezi, înseamnă că feed-ul Discover a fost activat pentru tine implicit. Restul mesajului specifică: „Feed-ul Discover a fost adăugat pe pagina ta de start ca parte a unui experiment.”

Dacă ești autentificat în același cont Google pe care îl folosești și pe telefon, feed-ul ar trebui să fie deja personalizat conform intereselor tale.

Din puținele raportări legate de activarea funcției, se pare că disponibilitatea este momentan limitată la utilizatorii din SUA care au activată opțiunea „Activitatea pe web și în aplicații” din istoricul de căutări.

Dar dacă nu ești în SUA, nu dispera: funcțiile legate de căutare se extind adesea rapid la nivel global. Cel mai bine ar fi să aștepți o postare oficială pe blogul Google care să clarifice în mod precis disponibilitatea funcției.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...