Netflix își reinventează funcția de căutare cu ajutorul IA pentru a îmbunătăți descoperirea de conținut

Aplicatii Youtube și Netflix pe ecranul unui Smart TV
Photo by yousafbhutta on Pixabay

Netflix lucrează la o nouă experiență de căutare menită să faciliteze descoperirea conținutului, iar motorul acestei transformări va fi inteligența artificială, a anunțat CEO-ul companiei, Greg Peters, în cadrul conferinței privind rezultatele financiare din primul trimestru, citat de TechCrunch.

Peters a declarat că Netflix dezvoltă o funcție de căutare interactivă „bazată pe tehnologii generative”, care să ajute utilizatorii să găsească mai ușor titluri variate.

Răspunzând unei întrebări din partea unui analist, Peters a precizat că cele mai populare titluri de pe platformă, cele despre care „se vorbește cel mai mult”, atrag doar aproximativ 1% din traficul total. Tocmai de aceea, îmbunătățirea sistemului de recomandări și a funcției de descoperire este o prioritate strategică.

„Avem un potențial uriaș de a îmbunătăți experiența de descoperire și recomandare, ceea ce înseamnă mai multă valoare pentru abonați și, implicit, o expunere mai mare pentru titlurile noastre,” a spus Peters.

La începutul lunii aprilie, Bloomberg a raportat că Netflix testează o funcție de căutare bazată pe tehnologia OpenAI, disponibilă momentan pentru un număr limitat de utilizatori din Australia și Noua Zeelandă.

Totodată, compania a început să testeze un nou design al paginii de start în aplicația sa pentru televizoare, care aduce o modalitate diferită de afișare a titlurilor și descrierilor serialelor și filmelor, modificare care ar urma să fie lansată pe scară largă mai târziu în acest an.

„Nu am mai adus schimbări structurale majore la pagina de start de peste un deceniu. Credem că acest redesign va îmbunătăți semnificativ experiența de descoperire pe Netflix. Am rafinat totul pe baza feedbackului primit de la utilizatorii care l-au testat,” a adăugat Peters.

Netflix a mai anunțat că veniturile din primul trimestru al anului au crescut cu 12,5%, ajungând la 10,54 miliarde de dolari, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...