SRA- Organismul de supraveghere a avocaților din Marea Britanie a aprobat primul furnizor de servicii juridice bazat pe inteligență artificială
Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro
- articolul continuă mai jos -
Organismul de supraveghere a avocaților din Marea Britanie – SRA a anunțat marți că a aprobat primul furnizor de servicii juridice bazat în întregime pe un model de limbaj mare al inteligenței artificiale, mai degrabă decât pe avocați umani, descriind acest lucru ca un pas semnificativ către îmbunătățirea accesului la justiție anunță Law360Pulse.
Serviciul va activa în cadrul instanței engleze pentru cereri minore
Asistentul de litigii bazat pe inteligență artificială al Garfield.Law ajută întreprinderile mici și mijlocii să recupereze datorii neplătite de până la 10.000 de lire sterline (13.400 de dolari) prin intermediul instanței engleze pentru cereri minore, cu servicii începând de la doar 2 lire sterline. SRA (Solicitors Regulation Authority) Autoritatea de Reglementare a Avocaților a declarat că este prima „firmă bazată exclusiv pe inteligență artificială” pe care a autorizat-o să ofere servicii juridice reglementate în Anglia și Țara Galilor.
Paul Philip, directorul executiv al SRA, a descris această mișcare ca fiind „un moment de referință pentru serviciile juridice din această țară. Cu atât de mulți oameni și întreprinderi mici care se luptă să acceseze servicii juridice, nu ne putem permite să tragem podul mobil în fața inovațiilor care ar putea avea mari beneficii publice”.
CEO-ul a spus că firmele ar putea îmbunătăți serviciile juridice utilizând inteligența artificială, făcându-le în același timp mai ușor de accesat și mai accesibile.
Organismul de supraveghere a avertizat că există riscuri
Organismul de supraveghere încurajează noi abordări și modele care ar putea aduce beneficii consumatorilor, dar a avertizat, de asemenea, că există riscuri potențiale pentru public din cauza utilizării inteligenței artificiale în drept. Acestea includ prejudecăți care ar putea duce la rezultate nedrepte și incorecte, precum și erori, cum ar fi luarea în considerare a cazurilor inexistente.
Philip a spus că încrederea în serviciile juridice reglementate se bazează pe faptul că publicul știe că sunt îndeplinite standarde profesionale înalte. El a adăugat că riscurile asociate cu o firmă bazată pe inteligență artificială sunt unice.
„Așadar, am lucrat îndeaproape cu această firmă pentru a ne asigura că poate respecta regulile noastre și că există toate protecțiile adecvate”, a spus el.
Regulile SRA prevăd că avocații reglementați ai firmei vor fi în continuare responsabili, în cele din urmă, pentru respectarea de către firmă a unor standarde profesionale înalte, a adăugat organismul de supraveghere.
Garfield nu este autonom și va face doar un pas în cazul în care clientul a aprobat acest lucru și, în plus, există procese de supraveghere și monitorizare. Aceasta include o supraveghere mai strictă a cererilor de despăgubire în faza inițială de lansare, astfel încât să poată fi identificate problemele sau riscurile.
Conform regulilor, avocații reglementați vor fi în continuare responsabili în cele din urmă pentru respectarea de către firmă a unor standarde profesionale înalte. Aceasta înseamnă că vor fi responsabili și pentru toate rezultatele sistemului și pentru orice problemă. Toate firmele de avocatură reglementate trebuie, de asemenea, să aibă un nivel minim de asigurare pentru a proteja clienții.
Organismul de supraveghere a solicitat asigurări că există procese adecvate pentru verificarea calității muncii, păstrarea confidențialității informațiilor clienților și protejarea împotriva conflictelor de interese.
De asemenea, s-a verificat dacă firma gestionează riscul de „halucinații IA”. Sistemul nu va putea propune jurisprudență relevantă, care reprezintă un domeniu cu risc ridicat pentru învățarea automată a modelelor lingvistice mari.
AI va gestiona cererile de despăgubire sub 10.000 de lire sterline pentru companii mici si mijlocii
Garfield.Law, cu sediul în Tunbridge Wells, sud-estul Angliei, a fost fondată de avocatul londonez specializat în litigii comerciale Philip Young – acum CEO – și fizicianul cuantic Daniel Long.
Firma de avocatură afirmă că întreprinderile consideră adesea urmărirea cererilor de despăgubire sub 10.000 de lire sterline ca fiind prohibitiv de costisitoare și consumatoare de timp. Procesul este perceput ca fiind „confuz și intimidant, în special pentru comercianții individuali și întreprinderile mai mici”, a declarat firma într-un comunicat de luni.
„Întreprinderile din Marea Britanie pierd miliarde în fiecare an din facturi neplătite”, a spus Young, IMM-urile fiind deosebit de vulnerabile. Garfield.Law abordează acest lucru oferind fiecărei companii instrumentele necesare pentru a fi plătite „echitabil, accesibil și rapid”, a adăugat el.
Garfield.Law permite reclamantului sau reprezentantului acestuia să încarce informații relevante și să autorizeze fiecare pas al procesului. Platforma de inteligență artificială se ocupă de totul, de la crearea de scrisori înainte de acțiune până la solicitarea unei hotărâri judecătorești în lipsă, gestionarea negocierilor de soluționare și pregătirea pentru proces.
Un sondaj recent a arătat că tot mai mulți oameni sunt deschiși la servicii juridice bazate pe inteligență artificială
Judecătorul Colin Birss, adjunctul șefului departamentului de justiție civilă, a declarat în fața Consiliului pentru Justiție Civilă în noiembrie că Garfield.Law este „absolut în centrul a ceea ce putem face pentru accesul la justiție”.
Philip, de la SRA, a declarat că organismul de supraveghere se așteaptă să reglementeze mai multe astfel de firme în viitorul apropiat. Un sondaj recent realizat pe mai mult de 4.000 de consumatori din SUA și Marea Britanie a arătat că tot mai mulți oameni sunt deschiși la servicii juridice bazate pe inteligență artificială. Deși doar 4% dintre respondenți au spus că ar avea încredere în noua tehnologie în sine.
„Întrucât aceasta este probabil prima dintre numeroasele firme de avocatură bazate pe inteligență artificială, vom monitoriza îndeaproape progresul acestui nou model, astfel încât să putem gestiona atât riscurile, cât și să realizăm beneficiile pentru consumatori”, a spus Philip.