Unii utilizatori ai ChatGPT spun că li se folosește numele în conversații / Utilizator: „E ca și cum un profesor îmi tot spune pe nume. Da, nu-mi place”

Un individ folosește ChatGPT pe un laptop
Photo by Matheus Bertelli on Pexels

Unii utilizatori ai ChatGPT au observat că, ocazional, chatbot-ul le spune numele în timp ce le rezolvă problemele, potrivit publicației TechCrunch.

Mulți utilizatori susțin că chatbot-ul le menționează numele, deși nu i s-a spus niciodată cum să li se adreseze.

Simon Willison, dezvoltator de software și pasionat de inteligența artificială, a numit funcția „înfiorătoare și inutilă”. Un alt dezvoltator, Nick Dobos, a declarat că „o urăște”. O căutare rapidă pe X scoate la iveală o mulțime de utilizatori derutați de comportamentul ChatGPT, care se bazează pe prenume, și care se feresc de acesta.

„E ca și cum un profesor îmi tot spune pe nume. Da, nu-mi place”, scrie un utilizator pe platforma X.

Nu este clar când, mai exact, a avut loc schimbarea sau dacă este legată de funcția de memorie îmbunătățită a ChatGPT, care permite chatbot-ului să se folosească de conversațiile anterioare pentru a-și personaliza răspunsurile. Totuși, unii utilizatori de pe X spun că ChatGPT a început să le spună pe nume, chiar dacă au dezactivat memoria și setările de personalizare.

OpenAI nu a răspuns la solicitarea de comentarii a TechCrunch.

Săptămâna trecută, CEO-ul companiei, Sam Altman, a făcut aluzie la sistemele AI care „ajung să te cunoască de-a lungul vieții tale” pentru a deveni „extrem de utile și personalizate”. Conform unor reacții, nu toată lumea este convinsă de idee.

Un articol publicat de The Valens Clinic, un cabinet de psihiatrie din Dubai, ar putea explica reacțiile diferite legate de utilizarea numelui ChatGPT. Numele transmit intimitate, însă atunci când o persoană sau un chatbot, după caz,  folosește mult un nume, acest lucru pare nenatural.

„Folosirea numelui unei persoane atunci când i se adresează direct este o strategie puternică de dezvoltare a relațiilor. Aceasta denotă acceptare și admirație. Totuși, utilizarea nedorită poate fi privită ca falsă și invazivă”, scrie Clinica Valens.

Un alt motiv pentru care mulți oameni nu doresc ca ChatGPT să le folosească numele ar putea fi că li se pare o încercare greșită de a umaniza un robot fără emoții. Așa cum mulți oameni nu ar dori ca prăjitorul lor de pâine să le spună pe nume, ei nu ar dori nici ca ChatGPT să „pretindă” că înțelege semnificația unui nume, potrivit TechCrunch.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...