Centrul Tehnic Titu are un nou director general, în persoana lui Thierry Hilaire. El a susținut acolo prima sa conferință de presă, iar TechRider.ro a avut ocazia să participe la ea și să îi ia un interviu în exclusivitate.
Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro
- articolul continuă mai jos -
Hilaire a fost unul dintre liderii de proiect ai celei mai cunoscute mașini din România, prima generație de Dacia Logan.
Principala provocare întâmpinată de Hilaire a fost pornirea producției pentru Dacia Sandero în trei fabrici simultan, și totul în doar trei luni. Totodată, el se declară mândru de faptul că, în România, se poate proiecta și construi o mașină independent, fără vreun ajutor extern.
Redăm mai jos principalele declarații ale lui Thierry Hilaire:
Daniel Simion: Domnule Thierry Hilaire, sunteți Directorul General al Renault Technologie Roumanie (RTR). Ați fost unul dintre liderii programului original Dacia Logan. Care a fost cea mai mare provocare?
Thierry Hilaire: „Da, Daniel, despre proiectele Logan, principala provocare a fost să putem porni producția de Sandero în trei fabrici în același timp. În Pitești, în Tanger (Maroc) și în Somaca (Maroc). Nu sunt sigur că vreun alt OEM poate face asta, să pornească producția unei mașini în trei fabrici diferite, în trei luni. Și de ce a fost atât de important? Pentru că îi reprimeam modelele Sandero și Logan, și a existat o schimbare de reglementări. A trebuit să ne adaptăm de pe o zi pe alta și să nu oprim producția. Am făcut asta în trei fabrici, în trei luni. Aceasta a fost cea mai mare provocare, și am reușit”.
Daniel Simion: În timpul petrecut la Renault Groupe, care este cea mai mare mândrie a dumneavoastră?
Thierry Hilaire: „Lucrul de care sunt cel mai mândru este că, pentru a dezvolta o mașină și a o pune pe stradă… Este muncă în echipă, și cea mai mare mândrie este că suntem capabili să avem o echipă suficient de competentă care să pună o mașină sau mai multe pe stradă, și că suntem în România. Sunt foarte mândru de asta. Suntem autonomi să facem design, stilizarea și fabricarea mașinilor, chiar și testarea, toate în România. Și putem face asta fără spirijinul nimănui. Putem face asta singuri. De asta sunt cel mai mândru”.
„Inima succesului mașinilor Dacia”
Hilaire a declarat în timpul conferinței de presă că platforma CMF-B, dezvoltată și testată în România, este „inima succesului mașinilor Dacia”.
La baza sa stau modele de succes ale Dacia, precum Sandero și Duster. Totodată, și modele precum Renault Clio, Captur și SUV-ul Symbioz au această arhitectură la bază.
„Când adunăm cu totul volumul acestor mașini, ajungem la 1,4 milioane de mașini vândute. Echipele românești fac parte din profitabilitatea Renault Group. Toate mașinile construite pe platforma CMF-B sunt dezvoltate în București și validate aici, la Titu”, a spus noul director general al RTR.
De asemenea, el a mai adăugat că, „în vânzări, Sandero este prima mașină vândută clienților din Europa. Duster e mai aproape, pe locul 2. Anul trecut a fost Sandero pe primul loc. Cele 2 mașini sunt proiectate și construite aici, în România”.
Cine este noul director RTR
Thierry Hilaire a ocupat funcții importante în divizia de inginerie a Renault Groupe. Timp de peste 30 de ani, el a fost inginer-șef pe mai multe proiecte din grupul Renault. Hilaire a fost și coordonatorul proiectului pentru actuala generație de Dacia Logan și Sandero, cea mai vândută mașină la nivel european luna trecută.
„Experiența sa vastă și înțelegerea profundă a ecosistemului ingineresc al grupului vor contribui în mod semnificativ la creșterea și inovarea continuă a RTR”, a precizat Renault, într-o postare pe rețelele de socializare.