Platforma de servicii de curierat eAWB a lansat o nouă versiune a acesteia, construită integral cu inteligență artificială, potrivit unui comunicat al companiei transmis către TechRider.ro.
Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro
- articolul continuă mai jos -
Tehnologia a fost oferită de Cursor.com, o companie americană cu o evaluare de piață de aproape 10 miliarde de dolari. Platforma a fost creată fără a implica programatori fizici, reducând astfel costurile de dezvoltare cu peste 300.00 de euro.
Beneficiile pentru utilizatori a noii platforme
Noua versiune a platformei integrează un motor de inteligență artificială avansat, care analizează mai multe date în timp real, precum condițiile meteo și de trafic pentru curieri, dar și disponibilitatea lockerelor la nivel național. „Practic, prin eAWB oricine are un expert de logistică în buzunar”, precizează Radu Mateș, co-fondator eAWB.
Aceasta vine și cu o serie de beneficii pentru utilizator, precum:
- expedieri simplificate fără a avea contact direct cu un curier;
- generarea de colete predefinite și adrese predefinite, opțiune ce permite salvarea adreselor de destinație sau dimensiunilor coletelor pentru trimiterile frecvente;
- prețuri negociate în timp real cu livratorii integrați în platformă.
Pe lângă acestea, funcțiile de tracking în timp real a comenzilor sau procesarea returnărilor sunt la dispoziția utilizatorilor.
Piața europeană de curierat, evaluată la peste 94 de miliarde de dolari
De la lansarea sa în primăvara anului trecut, platforma eAWB a înregistrat „o creștere rapidă a volumelor tranzacționate și a bazei de clienți, ajungând la peste 50.000 de utilizatori activi în prezent”, se arată într-un comunicat al platformei de curierat.
Daniel Neacșu, co-fondator al eAWB, precizează că s-au eficientizat procesele operaționale, dar și că sunt pregătiți pentru o creștere exponențială a business-ului. „Practic, am pus inteligența artificială în centrul livrărilor, astfel încât tot procesul de livrare să devină mai rapid și mai eficient”, a mai spus Daniel Neacșu.
Conform unei analize IMARC Group, în 2023, piața autohtonă de curierat a atins o valoare de 1 miliard de euro. La nivel european, au fost transportate colete în valoare totală de 94,6 de miliarde de dolari în anul 2024, în creștere cu 2,4% față de anul anterior.
Stați să-mi iau popcornul!