Un pacient din SUA a murit din cauza ciumei în sala de urgență / El suferea de singura variantă a bolii care se poate transmite de la un om la altul

un pacient este transportat la urgente
Sursa foto: Freepik / wavebreakmedia_micro

Un locuitor din nordul Arizonei a murit din cauza ciumei pneumonice, au confirmat oficialii din domeniul sănătății, transmite NBC News.

Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro

- articolul continuă mai jos -

Pacientul neidentificat a decedat la secția de urgență a Centrului Medical Flagstaff în aceeași zi în care a solicitat îngrijiri medicale, în ciuda „încercărilor de resuscitare”. Testele de diagnostic rapid au identificat Yersinia pestis, bacteria responsabilă de infecția pulmonară severă, confirmarea finală fiind primită vineri. Acesta este primul deces înregistrat din cauza ciumei pneumonice în comitatul Coconino din 2007.

Ciuma, deși rară în SUA, cu o medie de șapte cazuri la om pe an, există în trei forme principale: bubonică, septicemică și pneumonică. Ciuma pneumonică este deosebit de îngrijorătoare, deoarece este singura formă care se poate transmite de la o persoană la alta, de obicei prin picături infecțioase provenite din tuse.

Simptomele, care pot apărea în termen de două până la șase zile de la infectare, includ febră, dureri de cap și pneumonie cu evoluție rapidă, uneori cu expectorație sanguinolentă. Deși „se vindecă ușor dacă se administrează antibiotice în stadiu incipient”, cazurile netratate, în special ciuma pneumonică, pot fi fatale într-un interval scurt de timp, uneori în 18-24 de ore. Oamenii se infectează de obicei prin purici infectați de rozătoare sau prin contactul cu animale infectate.

Măsuri și recomandări oficiale

Serviciile de sănătate și asistență socială din comitatul Coconino, Northern Arizona Healthcare și Departamentul Serviciilor de Sănătate din Arizona colaborează la anchetă. Oficialii au subliniat că acest deces nu are legătură cu recentul deces al câinilor de preerie din zona Townsend Winona, la nord-est de Flagstaff, care a fost considerat un potențial indicator al activității ciumei.

Publicul este îndemnat să contacteze furnizorii de servicii medicale în cazul suspiciunilor de boli contagioase și să poarte măști în situații de urgență.

„Suntem alături de familia și prietenii decedatului”, a declarat Patrice Horstman, președintele Consiliului de Supraveghere al comitatului Coconino, adăugând că nu vor fi divulgate alte detalii despre pacient din respect pentru familie.

Cea mai mare epidemie cunoscută de ciumă pulmonară a avut loc în Manchuria (regiune împărțită între nord-estul Chinei și sudul Rusiei) în perioada 1910–1911. Potrivit estimărilor, boala a ucis atunci peste 60.000 de persoane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...