Comisia Europeană publică un proiect de orientări privind protecția minorilor online în temeiul DSA: verificarea vârstei, îmbunătățirea algoritmilor pentru recomandarea de conținut, printre măsuri

Un copil stând pe telefon în pat
Photo by Kampus Production on Pexels

Comisia Europeană (CE) a lansat marți o consultare publică cu privire la proiectul de orientări pentru protecția minorilor online în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale (DSA).

Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro

- articolul continuă mai jos -

Executivul UE urmărește, prin această etapă, să „creeze un mediu online mai sigur pentru copii prin sprijinirea platformelor online accesibile minorilor pentru a asigura un nivel ridicat de confidențialitate, siguranță și securitate pentru copii”, se arată într-un comunicat al CE.

Henna Virkkunen, vicepreședintă executivă pentru suveranitate tehnologică, securitate și democrație, a declarat că „siguranța copiilor în mediul online este principala noastră prioritate. Proiectul de orientări pe care îl publicăm astăzi în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale va contribui la crearea unui mediu online mai bun și mai sigur pentru utilizatorii mai tineri.

Gama largă de măsuri va ajuta diferitele platforme online să protejeze siguranța, securitatea, viața privată și bunăstarea minorilor”.

Proiectul de orientări acoperă o gamă largă de măsuri, cum ar fi verificarea vârstei utilizatorilor, îmbunătățirea modului în care conținutul este recomandat utilizatorilor pentru a reduce riscul de expunere a copiilor la conținut dăunător, setarea implicită a conturilor copiilor la privat, cele mai bune practici pentru moderarea conținutului în condiții de siguranță pentru copii, canale de raportare adaptate copiilor și sprijin pentru utilizatori, precum și orientări privind guvernanța internă a platformelor.

„Părțile interesate, inclusiv ambasadorii tineretului pentru un internet mai bun pentru copii (BIK+), au fost consultate pe larg și au contribuit la elaborarea proiectului de orientări. Măsurile prezentate în orientări se vor aplica platformelor online de toate dimensiunile, cu excepția microîntreprinderilor și a întreprinderilor mici, care sunt accesibile minorilor, inclusiv platformelor online foarte mari cu peste 45 de milioane de utilizatori lunari în UE.

Proiectul de orientări este în prezent deschis pentru feedback din partea publicului până la 10 iunie 2025. Comisia solicită contribuții din partea tuturor părților interesate, inclusiv a copiilor, a părinților și a tutorilor, a autorităților naționale, a furnizorilor de platforme online și a experților”, mai precizează CE în comunicat.

Comisia intenționează să adopte orientările înainte de vara anului 2025, marcând o etapă importantă în eforturile UE de a crea un mediu digital mai sigur pentru copii.

Pentru informații suplimentare, consultați proiectul de orientări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...