Art Safari lansează, în perioada 17 – 20 iulie, #SăptămânaFărăTelefoane, un manifest pentru deconectarea de la ecrane și reconectarea cu arta în timpul vizitelor în expoziții, transmite Agerpres.
Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro
- articolul continuă mai jos -
Potrivit unui comunicat, Art Safari le propune vizitatorilor o deconectare digitală și o reconectare cu arta, sugerându-le să se bucure de opere cu adevărat – fără fotografii, fără stories, fără notificări. Arta privită față în față, nu prin camera telefonului.
Oamenii petrec în medie 3 ore și 43-45 de minute pe telefon, arată studiile globale, și acordă doar 20 de minute atunci când vizitează un muzeu. În majoritatea muzeelor și galeriilor de artă, vizitatorii petrec doar 15 secunde în fața unei opere, precizează sursa citată.
Deconectare și reconectare prin artă
„Când ați fost ultima dată prezenți 100% într-o expoziție de artă, fără să stați cu telefonul în mână, fără să căutați unghiul perfect pentru story, fără să vă gândiți la câte like-uri o să primiți? Aș vrea să vă provoc să veniți la Art Safari fără telefon sau cel puțin să-l țineți în geantă, în buzunar, pe durata vizitei. Să nu faceți poze lucrărilor, să nu le postați, ci doar să petreceți câteva minute fără telefon în fața lucrărilor. Oare ce vă vor transmite atunci? Haideți să încercăm să privim operele de artă cu ochii noștri, nu prin lentila telefonului. Haideți să încercăm împreună să reducem această relație foarte apropiată pe care o avem cu telefoanele mobile”, a declarat Ioana Ciocan, managing partner Art Safari, citată în comunicat.
Art Safari precizează că face o propunere, nu impune o interdicție. „Este o alegere conștientă propusă publicului de către Art Safari”, se subliniază în comunicat.
Iubitorii de artă mai pot vizita expozițiile emblematice ale sezonului la Art Safari până la finalul lunii iulie. Programul expozițional include omagiul adus lui Ioan Andreescu și retrospectiva dedicată lui Ion Țuculescu, expoziția „Pictori români uitați” care aduce în prim-plan zeci de artiști valoroși, expozițiile îndrăgite de public – „Câini vs. Pisici”, „A fost odată ca-n povești”, precum și arta contemporană a noului val de artiști Young Blood 4.0.