Bloomberg: Apple dezvoltă cipuri specializate pentru ochelari inteligenți, servere AI și noile MacBook-uri

Sursa foto: Songquan Deng / Alamy / Profimedia

Apple dezvoltă cipuri specializate care vor alimenta viitoarele dispozitive, inclusiv primii săi ochelari inteligenți, servere de inteligență artificială și noile MacBook-uri, potrivit unor surse citate de Bloomberg, preluată de Reuters.

Producătorul iPhone a făcut progrese cu cipul pe care îl dezvoltă pentru ochelari inteligenți. Acest lucru indică faptul că Apple își dublează eforturile pentru a concura cu ochelarii populari Ray-Ban oferiți de Meta Platforms.

Alte procesoare în curs de dezvoltare vor servi drept creiere ale viitoarelor Mac-uri, precum și servere AI care pot alimenta platforma Apple Intelligence.

În încercarea de a concura pe piața profitabilă a inteligenței artificiale, Apple a depus eforturi pentru a adăuga funcții de inteligență artificială pe dispozitiv la ultima sa gamă de iPhone-uri cu Apple Intelligence – o suită care ajută la rezumarea notificărilor, rescrierea e-mailurilor și oferă utilizatorilor acces la ChatGPT al OpenAI, printre alte funcții.

Compania a făcut deja progrese în dezvoltarea de siliciu intern și, în februarie, a dezvăluit primul său cip modem proiectat la comandă care conectează iPhone-urile la rețelele de date wireless.

Procesorul pentru ochelarii săi se bazează pe cipurile utilizate în Apple Watch care necesită mai puțină energie decât componentele din produse precum iPhone, iPad și Mac, mai scrie Bloomberg.

Cipul, care ar putea intra în producția de masă până la sfârșitul anului viitor sau în 2027, a fost personalizat pentru eficiența energetică și pentru a controla camerele multiple care sunt planificate pentru ochelari.

Cipul va fi fabricat de taiwanezii de la TSMC, iar ochelarii – dacă vor avea succes – vor ajunge probabil pe piață în aproximativ următorii doi ani.

Apple lucrează, de asemenea, la mai multe cipuri Mac noi, inclusiv la procesoare care vor fi cunoscute probabil sub numele de M6 și M7.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...

Reprezentanții statului anunță că România are strategii naționale în domenii cheie precum tehnologia cuantică și inteligența artificială / Companiile locale se plâng că aceste planuri există doar pe hârtie, de investițiile mici în cercetare și lipsa unor pași concreți de susținere a firmelor care dezvoltă AI

România este una dintre puținele state din lume care are o strategie națională în domeniul tehnologiilor cuantice, a…
Citeste Mai Mult