CSAT a aprobat dotarea Forțelor Navale Române cu o navă nouă, de tip corvetă ușoară / Ce misiuni pot îndeplini aceste nave?

Corveta Braunschweig a Marinei Germane. (Sursa foto: Wikimedia Commons / Ein Dahmer)

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) au analizat și aprobat, în ședința de vineri, dotarea Forțelor Navale Române cu o navă nouă, de tip corvetă ușoară, capabilă să execute, în cel mai scurt timp, o multitudine de misiuni, în vederea inițierii demersurilor necesare de către Ministerul Apărării Naționale pentru realizarea achiziției, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, transmite Agerpres.

Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro

- articolul continuă mai jos -

„Dotarea cu o astfel de navă va avea un impact semnificativ asupra flotei existente, fiind parte a programelor de modernizare și înzestrare aflate în diferite faze de derulare”, arată sursa citată.

Administrația Prezidențială precizează că Armata României va continua să își concentreze eforturile strategice pentru consolidarea capacității de apărare la nivel național și aliat, în vederea descurajării și combaterii eficiente a tuturor tipurilor de amenințări clasice, asimetrice, hibride sau de altă natură.

O corvetă este o navă de război de dimensiuni mici, rapidă și manevrabilă, folosită în principal pentru patrulare, escortă și misiuni de apărare costieră. Este mai mică decât o fregată și mai mare decât o vedetă rapidă, dar bine echipată cu armament modern, inclusiv rachete, torpile și sisteme radar.

O corvetă ușoară poate costa între 150 și 400 de milioane de dolari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...
O dronă cargo T150, produsă de Malloy Aeronautics, livrează alimente pentru militari americani

EXCLUSIV Primele două drone militare produse în România în acest an sunt modele de recunoaștere cu rezistență ridicată la bruiaj / Una are capacitate de transport de 14,5 kg și e gândită pentru zbor maritim / Operatorii și piloții, antrenați de francezi cu experiență în luptă / Imagini cu „Sirin” și „Cuda”

În România sunt dezvoltate șase proiecte de drone militare, iar primele două fabricate în acest an, „Cuda” și…
Citeste Mai Mult