„A fost ciudat, omule”: Zuckerberg i-a dus pe angajații Facebook la cinema să vadă „The Social Network”, în urmă cu 15 ani / Cum i s-a părut filmul despre el?

Mark Zuckerberg la inaugurarea președintelui american Donald Trump
Sursa foto: Kenny Holston / AP / Profimedia

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, poate că nu este cea mai simpatică figură din Silicon Valley, dar putem empatiza cu el în această privință: Te-ai simți foarte ciudat dacă cineva ar face un film despre viața ta, scrie TechCrunch.

În cadrul unui podcast pe YouTube pentru canalul Colin and Samir, Zuckerberg a vorbit despre singura dată când a văzut „The Social Network”.

„A fost ciudat, omule”, a spus el. „Au obținut toate aceste detalii foarte specifice despre ceea ce purtam sau aceste lucruri specifice corecte, dar apoi întregul arc narativ în jurul motivațiilor mele și toate aceste lucruri au fost complet greșite.”

Filmul vechi de 15 ani a ajuns în discuție doar pentru că Zuckerberg purta un tricou pe care Jesse Eisenberg îl purta atunci când îl portretiza pe ecran pe tânărul fondator – Zuckerberg a cumpărat ulterior tricoul la o licitație. Deși Zuckerberg era cunoscut pentru faptul că purta tricouri gri simple, de atunci a acordat mult mai multă atenție stilului său, astfel încât este probabil ca alegerea tricoului său să nu fi fost un accident.

Zuckerberg a declarat că știa că angajații săi ar fi oricum curioși să vadă filmul, așa că a aranjat ca întreaga companie să meargă să îl vadă împreună.

„Întregul arc este de genul: sunt cumva motivat de încercarea de a-mi găsi o prietenă, [dar] mă întâlneam cu Priscilla înainte să înființez Facebook”.

Poate că această portretizare a lui Zuckerberg provine de la un alt site web notoriu pe care l-a creat în timp ce era student: Facemash, o aplicație prin care studenții puteau vota care dintre colegii lor de clasă arăta cel mai bine. Deși serviciul a fost popular printre unii studenți, i-a înfuriat pe alții, care au considerat că este o încălcare a vieții lor private; pentru a crea site-ul, el a preluat de pe servere private fotografiile colegilor săi.

„Este o parte nefericită a internetului, modul în care oamenii inventează o mare parte din mitologia fondatoare pentru ceea ce doresc”, a declarat Zuckerberg.

El neagă ideea că Facemash a fost un precursor al Facebook, susținând că, după mai bine de două decenii, oamenii încă fac legătura între Facemash și Facebook datorită filmului „The Social Network”.

„Am fost doar un copil”, a spus Zuckerberg.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește si...