Cumpărăturile pe care tinerii americani le fac sunt într-un declin continuu, iar cea mai afectată zonă este cea a jocurilor video. Mat Piscatella, director executiv al unei companii de cercetare, a prezentat un grafic din care reiese că tinerii au redus cheltuielile săptămânale cu jocurile video cu aproape 25%, în perioada ianuarie-aprilie 2025, relatează IGN.
Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro
- articolul continuă mai jos -
Prețurile jocurilor video au explodat în ultimul timp
Gaming-ul devine din ce în ce mai scump, cu unele jocuri ajungând să coste 80 de dolari în State. Totodată, și prețurile consolelor, dar și ale pieselor pentru calculatoare sunt la un maxim istoric, iar monetizarea in-game devine tot mai agresivă.
Piscatella a prezentat pe platforma Bluesky un grafic, din care reiese că tinerii sunt tot mai puțin predispuși să plătească pentru jocuri video, și nu numai. Aceștia nu mai dau bani nici pe:
- Accesorii (-18%);
- Aparate mici (-18%);
- Tehnologie (-14%);
- Haine (-11%).
Video game spend among 18 to 24's is down sharply."Young grads are having a much tougher time finding jobs. Student-loan payments are restarting for millions of borrowers… credit-card delinquency rates have risen to their highest points since before the pandemic…"www.wsj.com/personal-fin…
— Mat Piscatella (@matpiscatella.bsky.social) 2025-07-01T14:25:35.367Z
Cercetătorul a spus că oamenii se joacă în continuare jocuri video, „dar se implică mai mult cu jocuri gratuite pe dispozitive la care au deja acces”, tinerii devenind potențiali cumpărători de jocuri.
Perioadă de instabilitate pentru industria gaming-ului
Deși companiile de jocuri video au profituri-record, urmează o perioadă grea pentru industria gaming-ului. În prima jumătate a anului, aproximativ 2.800 de dezvoltatori au fost concediați, iar, în ultimii doi ani, peste 25.000 de angajați ai industriei au fost demiși.
Microsoft va concedia aproximativ jumătate dintre angajații studioului Turn 10, responsabil pentru jocurile din seria Forza. Fred Russell, coordonator de conținut la sudiourile Turn 10, a anunțat într-o postare pe Facebook că „Turn 10 Studios a închis spațiul Forza Motorsport, iar echipa nu mai există. (Este) o zi foarte tristă pentru unul dintre cele mai bune jocuri video de curse auto.”
Totodată, Microsoft plănuiește un val de concedieri de la divizia sa de console Xbox, dar și închiderea mai multor studiouri de jocuri.