Logo-ul „G” al motorului de căutare Google a fost modificat cu un subtil gradient de culori pe anumite dispozitive Android și iOS, relatează BFM TV.
Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro
- articolul continuă mai jos -
Trebuie să aveți ochiul format pentru a observa această ajustare foarte subtilă, notează sursa citată. Astfel, aceasta este prima schimbare de logo din partea Google în ultimii aproape zece ani.
După cum a observat 9to5Google și unii utilizatori de internet pe X (fostul Twitter), acum, iconicul „G” al companiei combină culorile roșu, galben, verde și albastru ale logo-ului într-un gradient.
Deocamdată, schimbarea logo-ului nu apare pe toate telefoanele Android, ci doar pe telefoanele Pixel. Aplicația Google pe iOS afișează, de asemenea, această actualizare. Ajustarea ar trebui să se facă treptat, deși Google nu a făcut niciun anunț oficial cu privire la această schimbare de logo.
Did Google just update their iOS app icon? I wonder if other Google apps, such as Maps, will get the same treatment. pic.twitter.com/J6EPWmCYdV
— Neabfi (@Neabfi) May 12, 2025
Un gradient în stil Gemini
Ultima schimbare de logo a Google datează din septembrie 2015. La acea vreme, litera era decorată cu cele patru culori ale mărcii. Roșu, galben, verde și albastru erau separate prin margini distincte.
Acest nou gradient subtil amintește foarte mult de logo-ul Gemini, modelul AI de la Google. Într-adevăr, logo-ul chatbot-ului este format dintr-un gradient de culori, de la albastru la violet și până la roz.
Logo-ul principal „Google”, compus din șase litere, rămâne deocamdată neschimbat. Dar această primă modificare a logo-ului „G” ar putea anunța o revizuire mai amplă a întregii iconografii a grupului. Gigantul californian ar putea astfel să regândească logo-urile aplicațiilor Chrome sau Maps.
Reamintim că Google pregătește, de asemenea, o revizuire majoră a interfeței sistemului său de operare pentru smartphone-uri și tablete. Aceasta, considerată drept „cea mai importantă din istoria sa”, ar trebui să fie prezentată în cadrul conferinței Google I/O.